Landgraaf Koerier

Menu

De nonnenvotten

Afgelopen weekend heeft op het scouting gebouw van Pius XII in landgraaf, een weekend plaatsgevonden van Troop De Nonnenvotten van onze scouting. Thom,Sem,Chiara en Tijn van Scouting Pius XII waren gastheren en gastvrouw voor hun collega-scouts waarmee ze in 2019 naar de Wereld Jamboree in de Verenigde Staten gaan. In een paar vragen aan hen valt te leren dat het plaats vindt op een bos-terrein van 15km diameter in West-Virginia (ja dat van de hit van John Denver Country Roads). Ze vertrekken 17 Juli 2019 en hebben van te voren nog een stuk of 4 voorbereidingskampen. De Jamboree is een bijeenkomst van 40.000 scouts van de hele wereld, en duurt zelf 10 dagen lang. Er zijn een hele hoop uitdagende activiteiten waaronder bergbeklimmen, kanoën, zeilen etc.. Het leukste is wel al die nationaliteiten leren kennen. De groep Nederlandse scouts heet het Nederlands Contigent en bestaat uit ongeveer 700 leden. de Troop ‘de Nonnevotten’ bestaat uit 36 Limburgse en Brabantse scouts en 4 leiders. Buiten de Jamboree zullen ze ook nog andere plekken in de VS bezoeken. De reis kost veel geld en alle scouts moeten zelf klussen om het bij elkaar te krijgen.

 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.