Landgraaf Koerier

Menu

Hoe betaalt u in het Burgerhoes?

Onlangs kwamen enkele Nederlandse gemeenten in het nieuws omdat ze digitaal betalen, pinnen dus, als enige mogelijkheid aanboden. Daarover heeft de landelijke politiek terecht zijn bedenkingen geuit. Hoe zit dat bij uw gemeente in het Burgerhoes?

 Gemeente Landgraaf

Pinnen geniet de voorkeur. De redenen daarvoor zijn simpel. Contant geld is door de stortingskosten duur in beheer en het kan onveilige situaties in de hand werken. Het absoluut merendeel van onze ‘klanten’ pint ook gewoon.

 Maar contant betalen kan ook. Voor dat doel gebruiken we een vernuftig systeem, namelijk SafePay. Wanneer een klant aangeeft contant te willen betalen, loopt hij samen met de medewerker naar een soort betaalautomaat en betaalt daar. Het apparaat kan alle munten en biljetten aan en wisselt zelfs.

Aan dat contante geld komt vervolgens nauwelijks nog een mensenhand te pas. Het geld zit in een gesloten systeem en kasverschillen behoren tot het verleden. Voordeel is ook dat iedere handeling gereconstrueerd kan worden en de waarde-transporteur het geld direct ophaalt in de kluis. De kluis is daarmee de enige plek in het hele Burgerhoes waar nog (beperkt) contant geld ligt.

Onze partners in het Burgerhoes

Onze partners in het Burgerhoes hebben geen contant geld in het gebouw liggen. Wanneer iemand inschrijft voor een betaalde cursus of activiteit, betaalt hij op rekening of door overboeking. Bij de bibliotheek en in het personeelsrestaurant worden wel nog kleine contante bedragen geïnd, maar beide organisaties storten deze bedragen dagelijks bij de genoemde betaalautomaat van de gemeente.

Kortom, de gemeente Landgraaf en onze partners van het Burgerhoes hebben liever dat u pint of het geld overmaakt wanneer u voor een dienst of product moet betalen. Maar contante betaling kan ook, geen enkel probleem!

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.