Landgraaf Koerier

Menu

Kasteelconcert Rimburg  Voorverkoop

De fanfare Victoria Rimburg repeteert al maanden intensief voor het komende concert , dat op  zondagmiddag 2 september zal plaatsvinden. Zoals in vroegere tijden in het park met op de achtergrond van het podium de enorme en prachtige voorgevel van Kasteel Rimburg. Deze muzikale happening gebeurt in samenwerking met de Duitse vrienden van de Privatmusikkapelle Scherpenseel 1906 e.V. 

In eerste instantie zal iedere vereniging afzonderlijk optreden. Men wil die middag, aanvang 15.00 uur, het publiek verrassen met o.a. licht-klassieke muziek.

Maar de laatste twee nummers worden gezamenlijk uitgevoerd. Méér dan 100 muzikanten zetten alles op alles met de ‘Königsmarsch’ van Richard Strauss.  Van het slotnummer wil men een echt spektakelstuk maken. Wat te denken van de ‘Ouverture 1812 ‘ van Tsajkovski, die verhaalt over de overwinning van Rusland op het leger van Napoleon. Dit indrukwekkende muziekstuk wordt uitgevoerd compleet  met kanongebulder, tromgeroffel, schetterende fanfares en klokgelui.

De eerste gezamenlijke repetitie met alle muzikanten heeft reeds plaatsgevonden. Beide verenigingen zijn deze toch wel moeilijke uitdaging aangegaan en hopen op veel bezoekers en liefhebbers van de blaasmuziek. Maar er is nog meer.

Na afloop zal bij de poortgebouwen ‘Blech Mich’ het publiek vermaken met Böhmische klanken met daarbij de nodige  muzikale ‘fratsen’. Deze groep, bestaande uit een aantal Limburgse  top-blazers, is heel bekend in de muziekwereld.

Vanaf nu start de voorverkoop voor dit evenement. Kaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar in Gemeenschapshuis d’r Eck Rimburg en bij het ‘Gemeinde-Amt der Stadt Übach-Palenberg’. Eveneens kan men kaarten bestellen bij de leden van de beide korpsen of via de fanfare zelf : secretariaat@fanfare-victoria.nl

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.