Landgraaf Koerier

Menu

Landgraaf sluit zich aan bij Statiegeld Alliantie

In het belang van een betere en schonere omgeving sluit Landgraaf zich aan bij de Statiegeld Alliantie. Deze alliantie streeft de invoering van statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes na. Zwerfafval is een hardnekkig probleem en vormt een bedreiging voor het milieu, dieren en mensen. Tevens streven we als gemeente naar duurzaamheid mede door het hergebruik van grondstoffen.

De verwachting is dat statiegeld zorgt voor een schonere openbare ruimte en een betere recycling van waardevolle materialen. Door de kosten weg te halen bij de burgers en lokale overheden en het verpakkende bedrijfsleven ervoor verantwoordelijk te maken, is dit een eerlijke oplossing voor zwerfafval. Verschillende gemeenten in Nederland en België hebben zich reeds aangesloten bij deze alliantie. Meer informatie: op de website https://statiegeldalliantie.org/

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.