Landgraaf Koerier

Menu

Back on Track met diabetes type 1

Op dinsdag 18 september komt oud olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor, zelf diabetes type 1 sinds 2003, naar SnowWorld in Landgraaf. Zijn stichting, opgericht om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen, organiseert dan een informatieavond voor mensen met type 1. Want ondanks dat sporten uitstekend mogelijk is met diabetes, is het vinden van de juiste balans tussen beweging, voeding en leefstijl zeker in het begin vaak best een klus.

Tijdens een Back on Track avond zijn mensen met type 1 samen met hun partner welkom voor een lekkere maaltijd en aansluitend een interactieve informatiesessie. Naast Bas van de Goor als ervaringsdeskundige beantwoorden ook een diëtist en een arts alle vragen van deelnemers. Als afsluiting gaat Bas met alle deelnemers een spinningles volgen. Deelnemen aan Back on Track kost niets. Alle informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.bvdgf.org/landgraaf

De Bas van de Goor Foundation informeert mensen over de positieve effecten van sport door evenementen te organiseren waar mensen deze effecten kunnen ervaren. Dus geen urenlange theorie, maar informatie uitwisselen en daarna lekker aan de slag om te kijken en te bespreken wat er gebeurt met bloedglucosewaarden.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.