Landgraaf Koerier

Menu

Beleef warm, gloedvol Kerkrade!

Openingsprogramma centrum Kerkrade van internationale allure. Een vurige performance met vlammen, muziek, acteurs en pyro-effecten.

Onder de titel ‘Beleef warm, gloedvol Kerkrade!’ wordt op vrijdag 2 november om 19.00 uur de vernieuwde binnenstad van Kerkrade geopend met een groots theatraal vuurspektakel, dat op de Markt en het Martin Buberplein wordt uitgevoerd door het bekende Franse gezelschap Groupe F.

Een nieuw stadshart voor Kerkrade

Volgens Wethouder Wiermans (centrummanagement en tevens voorzitter stuurgroep centrumplan) was het een ongekende hersteloperatie in het centrum: “Het is de grootste naoorlogse ontwikkeling in Kerkrade. Ons stadshart is grootschalig opgewaardeerd. In een gebied van 22 hectare werd de openbare ruimte vernieuwd, het stadspark herontwikkeld, het Museumplein aangelegd en werden winkels en woningen gerealiseerd rondom het nieuwe culturele hart HuB Kerkrade. Daarmee is een unieke sfeer en beleving gecreëerd.”

Het publiek is lovend over wat de centrumontwikkeling heeft opgeleverd. Samen met de Kerkraadse ontwikkelaar van de winkels Wyckerveste en Bouwbedrijven Jongen Landgraaf, het bouwbedrijf dat de renovatie en nieuwbouw van het stadshart heeft uitgevoerd, heeft Gemeente Kerkrade geconcludeerd dat Kerkrade een unieke afsluiting van de centrumontwikkeling verdient. Voor de eigen bewoners, maar ook voor de bezoekers uit de omliggende (eu)regio.

Openingsweekend

‘Beleef warm, gloedvol Kerkrade!’ wordt vrijdag 2 november vanaf 19.00 uur uitgevoerd op de Markt en op het Martin Buberplein in Kerkrade-centrum. Het programma duurt 45 minuten en is gratis toegankelijk. Voorafgaande en na afloop van de openluchtspektakel wordt in samenwerking met de horeca rond de Markt een gezellig muziekprogramma aan het publiek geboden.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.