Landgraaf Koerier

Menu

Geboortekoffertje uitgereikt

Aan kersverse ouders van Jovana
In kader van campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’

Op vrijdag 12 oktober ontvingen de trotse ouders van de op 1 oktober geboren Jovana Ubachs een geboortekoffertje uit handen van burgemeester Raymond Vlecken en Brian Clear, kazernechef bij brandweer Zuid-Limburg. Dit gebeurde in het kader van de jaarlijkse brandpreventieweken waarbij dit jaar extra aandacht wordt gevraagd voor brandveiligheid bij jonge gezinnen. In elke Zuid-Limburgse gemeente is aan de ouders van het eerstgeboren kindje in oktober, een geboortekoffertje aangeboden. Het koffertje bevat, naast informatie over brandveiligheid, o.a. een rookmelder en een rompertje. 

Maak van je roze wolk geen rookwolk

De brandweer hecht veel waarde aan het voorkomen van brand. Daarom lanceert ze elk jaar in oktober een specifieke voorlichtingscampagne. Dit jaar richt de brandweer zich op jonge ouders, met de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. Voor jonge ouders is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), waaronder de brandveiligheid in huis.

Geboortetasje

Alle andere ouders die in oktober aangifte doen van de geboorte van hun kindje, krijgen een geboortetasje aangeboden. Dit gebeurt tijdens de geboorteaangifte bij de balie in het Burgerhoes. Daarnaast worden er workshops over brandveiligheid aangeboden aan betrokkenen die thuis komen bij jonge ouders, zoals consultatiebureaumedewerkers en kraamverzorgenden.

Ga voor meer informatie naar www.brandweer.nl/rozewolk.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.