Landgraaf Koerier

Menu

KICK OFF TALENTONTWIKKELING PARKSTAD POPSTAD

Provincie, Parkstadgemeenten, poppodia en culturele organisaties slaan de handen ineen ter

stimulering van jonge popmuzikanten in de regio. Onder de noemer Talentontwikkeling Parkstad Popstad worden kinderen op jonge leeftijd gestimuleerd samen muziek te maken om ze vervolgens de kans te bieden door te groeien naar het euregionele zalencirquit en een hoger nationaal niveau. De presentatie van deze plannen zal op 30 oktober aanstaande plaatsvinden in

Poppodium Nieuwe Nor te Heerlen. In het kader van het jaarlijkse  3FM Serious Request kwamen in 2015 onder de naam  Parkstad Popstad Talents jonge Parkstedelijke popmuzikanten, verbonden aan verschillende regionale muziekopleidingen (zowel regulier als particulier), in actie voor het goede doel. Na afloop waren alle deelnemers ervan overtuigd dat er een goede en waardevolle samenwerking was ontstaan, waarna de samenwerking werd voortgezet. Met als hoofddoel; talentontwikkeling voor jonge muzikanten tot circa 18 jaar. Hiervoor brachten de samenwerkende partijen actief leerlingen bij elkaar om te leren samenspelen en werd men actief binnen het pop-/cultuurcircuit van Parkstad om podiumplekken te realiseren voor leerlingen zodat podiumervaring kon worden opgedaan. Tijdens een kick-off presentatie op 30 oktober (16.00-18.00), in Poppodium Nieuwe Nor te Heerlen, presenteren de partijen hun plannen en lichten ze deze nader toe. Gedeputeerde Ger Koopmans zal namens provincie het woord voeren en naast vertegenwoordigers van de deelnemende partijen zijn ook de wethouders uit de participerende gemeenten

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.