Landgraaf Koerier

Menu

Open dag bij Rd4

Rd4 bestaat dit jaar 20 jaar en opent op zondag 7 oktober haar deuren voor publiek. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u terecht op de hoofdlocatie, de op- en overslag en het textielsorteercentrum, allemaal gelegen aan de Nijverheidsweg in Heerlen (industrieterrein de Beitel). De open dag staat geheel in het teken van duurzaamheid.

Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Doe mee aan het afval- en textielsorteerspel of volg een mini workshop ‘BEST-tas sorteren’. Voor de kinderen is er onder andere een letterspeurtocht en zij kunnen een coole robot knutselen van afgedankt afval. Misschien kunt u zelfs een stukje meerijden op de wagen!

Er is een infoteam aanwezig voor het geven van informatie en tips over afval scheiden. In de grondstoffenlaan kunt u met eigen ogen zien wat er met het afval gebeurt. Bij het horecaplein kunt u o.a. soep proeven van de verspillingsfabriek. Ook kunt u een kijkje nemen bij de expositie ‘Zo mooi kan afval zijn’, waarbij met afval de mooiste gerechten werden gemaakt door kunstenaar Diederik Schneemann en fotograaf Aldwin van Krimpen.

Uiteraard ontbreken de wagens op deze dag niet. Neem van dichtbij een kijkje bij diverse voertuigen en leer meer over bijvoorbeeld de dode hoek. Voor dames en heren die twijfelen over een baan als vrachtwagenchauffeur, bestaat zelfs de mogelijkheid om met een rijinstructeur een oefenritje maken!

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.