Landgraaf Koerier

Menu

Week van de Pleegzorg start met wervingsacties bij sportverenigingen

3500 nieuwe pleegouders gezocht

Van 31 oktober t/m 7 november is het de Week van de Pleegzorg

Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Samenwerking sportverenigingen

Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met het sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. In heel het land helpen sportverenigingen mee bij de werving van nieuwe pleegouders, waaronder de betaald-voetbalclubs van Willem II, AZ en Telstar.

Aftrap woensdagochtend 31 oktober

De Week van de Pleegzorg start op woensdagochtend 31 oktober tijdens de Pleeggrootouderdag in De Glind. Daarmee benadrukken het belang van deze waardevolle en belangrijke groep binnen de pleegzorg; 16% van alle pleegouders zijn pleeggrootouder. 

De aftrap is in lijn met de sportieve insteek dit jaar en wordt verzorgd door ‘De spelers van Lucky Ajax’: Sjaak Swart, Simon Tahamata, John Bosman en Dick Schoenaker. Zij spelen een (mini) wedstrijd tegen een team van pleeggrootouders en pleegkleinkinderen.

Week van de Pleegzorg 2018

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd, zoals een boekpresentatie, ‘gast-aan-tafel’ bij pleegouders voor lokale politici en beleidsmakers, een pleegouderontbijt, een omdenk-show, kennisdelen door pleegouders voor professionals en gemeenten. Op weekvandepleegzorg.nl staat een overzicht van alle activiteiten.

Samenwerking gemeenten

Op de campagnesite www.supergewonemensengezocht.nl/3500-pleegouders-gezocht/ staat een tool die laat zien hoeveel pleeggezinnen er per gemeente zijn. Met de interactieve kaart kunnen partijen in de gemeenten het gesprek aangaan.

De Week van de Pleegzorg is onderdeel van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’ die loopt tot eind 2018. De campagne is financieel mogelijk gemaakt door Kinderpostzegels en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.