Landgraaf Koerier

Menu

Barbara viering en Herdenking verongelukte Mijnwerkers in Terwinselen

De Barbaraviering en Herdenking van de 1.475 omgekomen mijnwerkers bij de Limburgse steenkoolmijnen –  zowel bovengronds als ondergronds –  vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 December.  Deze viering en herdenking vindt plaats  in de Gedachteniskapel van de Mijnwerkers. De kapel is gelegen nabij Relim, Casinolaan 6  in  Landgraaf, voormalig terrein  van Stm. Wilhelmina teTerwinselen.    

Om 10.00 uur zal Celebrant  pastoor René Graat in de recreatiezaal van Relim een Hl. Mis opdragen, ter ere van St. Barbara, patrones van de mijnwerkers  ter nagedachtenis  van alle op hun werkplek verongelukte  mijnwerkers zowel bovengronds als ondergronds

Deze dienst zal  muzikaal/vocaal opgeluisterd worden door Hans Scheijen (bas), ondersteund door drie  sopranen en  een organist. Afgesloten zal worden met het gezamenlijk zingen van het mijnwerkerslied “Glück Auf”  Na de dienst  gaan wij samen naar de kapel waarbij per mijn afzonderlijk aandacht besteed wordt  aan de verongelukte mijnwerkers. De plechtigheid eindigt met  “Last Post” en het leggen van een bloemstuk bij de gedenkmuur. Na afloop is er wederom gelegenheid elkaar te ontmoeten in de recreatiezaal van Relim, waar onder het genot van een kop koffie oude herinneringen uit het mijnverleden opgehaald kunnen worden.                                                                                             

Van harte uitgenodigd  het Barbara Comité van het  Nederlands Mijnmuseum.

Martin  Herbergs

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.