Landgraaf Koerier

Menu

Kerstmis ‘in ós ege sjproak’

Vorig jaar verscheen ‘Krisgedanke’, een bundeltje van Jean Paulssen met 10 gedichten in het dialect. Vanaf 2007 schreef hij ieder jaar een gedicht, dat hij als kerstwens naar familie, vrienden en bekenden stuurde. Die werden vorig jaar gebundeld. Veel van die kerstgedachten las men in de afgelopen tijd reeds voor tijdens kerstvieringen, kerkdiensten of ze verschenen vaker in periodiekjes.

Er bleek duidelijk behoefte aan te zijn en zeker herkenbaar door ‘ós moddersjproak’. Het boekje werd een dankbare uitgave in de kleine kring van toen. Kleindochter Anne had het geheel opgefleurd met leuke tekeningen. De opbrengst kwam geheel ten goede aan de ‘VIctoriaantjes’, de jeugdfanfare van Rimburg. De ‘Krisgedanke’, aldus de reacties van de lezers,  moesten heel zeker een vervolg krijgen. Nu met als doel om nog meer mensen te bereiken met ‘ós ege sjun sjproak’. Vandaar dit artikel.

Laat u verrassen.

De prijs van het boekje is bewust laag en bedraagt € 3,00 per stuk. De schrijver wil op deze wijze het dialect-lezen wat meer promoten. De opbrengst gaat geheel naar Fanfare Victoria. Voor dit unieke cadeautje kunt u terecht in Gemeenschapshuis ‘d’r Eck’ Rimburg, de Heemkundevereniging te Nieuwenhagen en Dierenspeciaalzaak Eussen-Rutten in Eijgelshoven. Natuurlijk ook te bestellen bij leden van de Fanfare of  via e-mail: Kerstboek@fanfare-victoria.nl

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.