Landgraaf Koerier

Menu

Landgraaf Optoch als medicijn?

Sinds een paar weken duiken er her en der alweer mutsen met veren op en horen we zo af en toe alweer carnavalsschlagers. Stadsprinses Linda I zwaait sinds 17 november haar scepter over Landgraaf en heeft een drukke tijd voor de boeg. Vooral ook omdat carnaval pas begin maart op de kalender staat, lijkt dat nog een eeuwigheid te duren.We moeten eerst maar eens de donkere en koude wintermaanden door zien te komen, en vooral hopen dat we niet te grazen worden genomen door de griep of andere ziekteverschijnselen. Daarom trekt de Langraaf Optoch in 2019 onder het motto: ‘Biste krank of haste pien, d’r Optoch is wie middisien…’

Wanneer op 5 maart de grote stoet zich weer in beweging zet van de Markt in Schaesberg naar de rotonde bij café Dierks in Nieuwenhagen, zullen we zien hoeveel spuiten en pilletjes er worden uitgedeeld. Als dat allemaal goed verloopt, wordt de Optoch binnenkort misschien wel opgenomen in de ziektekostenverzekering…

Wie mee wil doen met het grote carnavalsspektakel weet intussen dat het inschrijven heel gemakkelijk kan via de website www.Landgraafoptoch.nl.  Op de site van de Optoch is verder ook alle belangrijke informatie te vinden, zowel voor deelnemers als voor bezoekers.En wie nog even de sfeer van vorig jaar wil opsnuiven, kan daar ook eens rondkijken in de uitgebreide fotogalerij van optochtfoto’s en portretten. Misschien ziet u zichzelf nog wel terug.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.