Landgraaf Koerier

Menu

Leerlingen Charlemagne College Eijkhagen bezoeken Burgerhoes

75 leerlingen van de brugklas van het tweetalig onderwijs Charlemagne College Eijkhagen gingen op donderdag 8 november en vrijdag 9 november aan de slag met activiteiten rondom het thema ‘wat doet een gemeente en wat is haar rol in de (Eu)regio’. Daar paste een bezoek aan het Burgerhoes uiteraard goed bij. Wethouder Alex Schiffelers ontving de groep in de Raadzaal en vertelde daar vol enthousiasme over het thema.

Het programma werd voortgezet in de Pinkpopzaal waar de leerlingen een interactieve quiz speelden die door de leerkracht was ontworpen. Uit het groot aantal juiste antwoorden bleek, dat zij zich goed hadden voorbereid. Vervolgens bestookten de leerlingen wethouder Freed Janssen en wethouder Alex Schiffelers met vragen. De vragen waren veelzijdig en de antwoorden daarop gaven een prima indruk over wat een gemeente zoal doet en waarvoor zij verantwoordelijk is. Kortom: het was een boeiende bijeenkomst die misschien volgend jaar wel voor herhaling vatbaar is.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.