Landgraaf Koerier

Menu

Lou Thissen kleurt het leven in zijn nieuwe boek: Hommage

Een eerbetoon aan zijn grote voorbeelden en een inkijkje in een leven als kunstenaar: ‘Hommage’. Onder die titel presenteert Lou Thissen vrijdag 30 november, aanvang 18.30 uur, in Galerie Ipomal, Charles Frehenstraat 5 Landgraaf zijn boek. De opbrengst van het boek gaat in z’n geheel naar de Stichting Evenementen Rotary Landgraaf die aldus een van haar goede doelen zal ondersteunen.

‘Hommage’ werd geboren tijdens de vele wandelingen die de Landgraafse kunstschilder ondernam en -neemt met vrienden en ex-collega’s. De talloze verhalen en anekdotes uit de wereld van schilderijen, van het maken ervan, het exposeren tot en met de verkoop van het werk riepen bij de medewandelaars steeds vaker de vraag op: ‘Waarom zet je dat niet op papier’?

Inspiratie ook die hij put uit zijn kinderen en kleinkinderen. En uit muziek. Soms trippelt er door het Landgraafse atelier een verliefde Franz Schubert met zijn vingers over de pianotoetsen. Dan weer blazen Rammstein of de Smashing Pumpkins verf tegen de doeken. Vreugde en vrolijkheid staan in een wisselwerking met droefenis, woede, euforie en melancholie. Wat het bij elkaar in het laatste decennium heeft opgeleverd is vanaf vrijdag 30 november gebundeld verkrijgbaar en vindt de geïnteresseerde ook terug op de site: www.louthissen.nl

Hommage

Uitgever: Stichting Evenementen Rotary Club Landgraaf

www.rotary.nl/landgraaf
ISBN: 978-90-9031336-8
Aantal pagina’s: 152
Formaat: 27 cm x 27 cm
Prijs: € 39,- 

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.