Landgraaf Koerier

Menu

Neemt u het initiatief?

Gemeente Landgraaf vindt het belangrijk dat inwoners zelf activiteiten organiseren. Want u weet het beste waar u en uw buren behoefte aan hebben. Wij faciliteren en ondersteunen graag ideeën die positief bijdragen aan het wij-gevoel in de gemeente en het imago van de gemeente. Dus, hebt u een goed idee voor een activiteit, een evenement of een verbetering van uw buurt? Weet u hoe u mensen bij elkaar kunt brengen en te motiveren mee te doen? Dan kunt u wellicht aanspraak maken op een financiële bijdrage.

Burgerinitiatievenfonds

Wat is er nu leuker dan wonen in een buurt waar het schoon, groen en veilig is en waar de mensen elkaar kennen en voor elkaar klaarstaan? U weet zelf het beste waar uw straat, buurt of wijk behoefte aan heeft. Inwoners die zich inzetten om van hun omgeving een fijnere plek te maken, ondersteunen wij graag uit het Fonds Burgerinitiatieven.

Wat is een burgerinitiatief?

Een initiatief of project dat mensen met elkaar verbindt, waar draagvlak voor is en daarmee de leefbaarheid vergroot. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van bloembakken, het opknappen van een speelveldje, of het vergroenen van uw woonbuurt, maar ook aan het organiseren van activiteiten voor de jeugd of juist activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Voorwaarden, aanvraagformulier en meer informatie

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding uit het Burgerinitiatievenfonds, moet uw aanvraag aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden, het aanvraagformulier en aanvullende informatie vindt u op www.landgraaf.nl/subsidies

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.