Landgraaf Koerier

Menu

Ondernemers Vereniging Abdissenbosch / Strijthagen: onzichtbaar zichtbaar!

Vrijwel elke inwoner van Landgraaf kent ze van naam of heeft ze wel eens bezocht: bedrijven als Van Cranenbroek, Heuschen-Schrouff en Meander. Samen met tientallen anderen ondernemingen zijn ze gevestigd op de bedrijventerreinen Abdissenbosch en Strijthagen. Jaarlijks bieden ze werkgelegenheid aan honderden mensen en samen zijn ze goed voor miljoenen aan omzet. De meest uiteenlopende producten en diensten worden hier gefabriceerd, aangeboden of verkocht: van tandenborsteldraadjes tot lopende banden, van autoschadeherstel en verzekeringen tot installatiewerkzaamheden, van transportdiensten tot dierenopvang en van gezonde maaltijden tot aan kerstdecoratie.

Het bedrijfsleven in Landgraaf staat er goed voor. Gevestigde bedrijven investeren in de toekomst en plannen hun uitbreiding, nieuwe bedrijven die zich graag in Parkstad willen vestigen nemen hun intrek in de verschillende panden die op Abdissenbosch en Strijthagen beschikbaar zijn. Veiligheid, goede bereikbaarheid en het gezonde ondernemersklimaat spelen hierbij een belangrijke rol. Ook de goede staat van beide bedrijventerreinen is voor veel ondernemers een aangenaam pluspunt.

De oorsprong hiervan ligt bij de revitalisering van bedrijventerrein Strijthagen in 2007. In dat jaar werd de Ondernemers Vereniging Abdissenbosch / Strijthagen (OVAS) opgericht, welke de belangen van alle gevestigde ondernemers behartigt. Dankzij de sterke cohesie tussen de bedrijven die bij OVAS zijn aangesloten levert de ondernemersvereniging een grote bijdrage in het versterken van de economische infrastructuur van beide bedrijventerreinen, de gemeente Landgraaf en de stadsregio Parkstad Limburg. Zo is OVAS partner van BTM (Bedrijven Terrein Management) welke alle bedrijventerreinen in Parkstad beheert, partner van KIDL (Kontaktgroep Industrie en Dienstverlening Landgraaf) waarbij ondernemers in informele sfeer bijeen komen om te netwerken én is men voorzitter van de werkgroep SVO (Samen Veilig Ondernemen) waarbij gemeente, ondernemers, politie en brandweer op frequente basis bij elkaar komen om de veiligheid in de winkelgebieden en bedrijventerreinen te bespreken en te verbeteren.Projecten en aspecten waarbij OVAS betrokken is (geweest) zijn onder andere:

-       Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) op beide bedrijventerrein

-       Collectieve inkoop van gas, elektriciteit en telefonie

-       Snel internet door het aanleggen van een glasvezel netwerk

-       Verbetering verkeersdoorstroming, onder andere nabij Van Cranenbroek

-       Bereikbaarheid bedrijventerrein Strijthagen tijdens Pinkpop

-       Onderhoud van openbaar groen, trottoirs en wegdek

Zoals u ziet: er gaat achter het wegbrengen van uw snoeiafval, het bestellen van nieuwe ramen of het aanvragen van thuiszorg veel meer schuil dan u denkt. En precies dát is de kracht van Ondernemers Vereniging Abdissenbosch / Strijthagen: onzichtbaar zichtbaar! Bent u ondernemer en wilt u graag lid worden van OVAS? Neem dan contact met ons op via ondernemersverenigingovas@gmail.com. Hoe meer leden, des te sterker de belangenbehartiging én des te meer voordelen voor u!

Foto: Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van OVAS, welke op 22 oktober jongstleden plaatsvond in de Pinkpopzaal van de Gemeente Landgraaf, sprak wethouder Ramon Lucassen van o.a. economische zaken en toerisme met met vele ondernemers.

 

 

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.