Landgraaf Koerier

Menu

vv  de Geete proclameert haar nieuwe prins.

Op zaterdagavond  24 november jl maakte de “Geete-familie” uit de Groenstraat zich op om haar nieuwe prins te verwelkomen. In een goed gevuld zalencentrum “ ’t Ströatje” , thuisbasis van de vereniging, verschenen diverse artiesten op de bühne om de aanwezigen te vermaken en toe te werken naar de ontknoping.

Voor het zover was werd er afscheid genomen van prins Reinout l (Brück).  Samen met zijn prinses Mieke mag hij terugzien op een zeer geslaagd seizoen.

Tenslotte toverden “de Digra’s” op hun eigen, onnavolgbare wijze, de prins voor het seizoen 2018-2019 te voorschijn uit een Middeleeuws ridderdecor.

Onder luid gejuich en alaaf maakte Joeri  ll (Geuskens) zijn opwachting. De nieuwe heerser werd al op jonge leeftijd door zijn ouders, als leden van “Sjpasskapel Herriemonie” meegenomen in het carnavalsgedruis.  Joeri is lid van de mei-jongens en dus geen onbekende in de Groenstraat. Naast het lol trappen  tijdens de vasteloavend, trapt hij ook nog tegen de bal als middenvelder van het 2e elftal van UOW02.

In de persoon van Joeri Geuskens mogen de Geete weer een prins in hun midden hebben die het carnaval in de Groenstraat op een waardige wijze op de kaart zet!

Zijn motto laat hierover geen twijfel bestaan:

Carnaval viere, dat zit ing Geet in ut blood,

En wen ing Geet geet,

Dan geet ze good!

Alaaf!

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.