Landgraaf Koerier

Menu

Zonnepanelen, een aantrekkelijke manier om geld en energie te besparen

De Parkstadgemeenten, waar Landgraaf onderdeel van uitmaakt, zijn in 2017 gestart met een grootschalig zonnepanelenproject. Dé oplossing voor u om geld en energie te besparen! In onze gemeente hebben al bijna 1000 huishoudens deelgenomen aan het project. Dit project is zeker niet de enige, maar wel onze unieke manier om de aanschaf van zonnepanelen voor u, als inwoner van Landgraaf, haalbaar en gemakkelijk te maken.

Wie kan meedoen?
Iedereen kan deelnemen: alle particuliere woningeigenaren (zeker ook met een smalle beurs), maar ook bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting (maximaal 3×80 ampère). Bent u huurder? Dan moet u wel vooraf toestemming hebben van de eigenaar van de woning, bijvoorbeeld een woningcorporatie.

Hoe werkt het?
Van de aanschaf en installatie van de zonnepanelen op uw dak tot de garantie en het onderhoud gedurende vijftien jaar; het wordt voor u geregeld. Hiervoor sluit u een lening tegen een lage rente af bij de gemeente Landgraaf. De lening lost u gedurende vijftien jaar maandelijks af of u kunt ervoor kiezen de lening versneld of zelfs in één keer af te lossen. In opdracht van de gemeente voert de serviceprovider Volta Limburg het zonnepanelenproject uit. Deze serviceprovider stuurt de installateurs aan en is het eerste aanspreekpunt voor alle deelnemers.

Wat is uw financieel voordeel?
De deelnemer betaalt een vast bedrag en heeft het voordeel van een lagere energienota. Het aanschaffen van zonnepanelen wordt zo wel heel aantrekkelijk. Na vijftien jaar is de lening, voor zover wet- en regelgeving gelijk blijven, volledig afgelost. U kunt daarna nog zo’n tien jaar volledig rendement en voordeel van de zonnepanelen hebben. Het investeren in zonnepanelen is in de regel BTW-aftrekbaar. Indien dat in uw persoonlijke situatie mogelijk is, ontvangt u van de belastingdienst een BTW-teruggave. Het terugvragen van de BTW wordt ook voor u geregeld.

Interesse?

Hebt u nog geen vrijblijvende offerte aangevraagd? Grijp deze kans. Aanmelden kan via www.zonnepanelenprojectparkstad.nl. Volta Limburg bekijkt hoeveel zonnepanelen op uw dak passen en u ontvangt een vrijblijvende offerte en een contract van de gemeente Landgraaf. Gaat u akkoord met de offerte, dan worden de zonnepanelen zo snel mogelijk op uw dak geplaatst. Op onze website (www.landgraaf.nl) onder de button Duurzaam Landgraaf bij Zonnepanelenproject Parkstad treft u de presentatie van het project aan.

 

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.