Landgraaf Koerier

Menu

College houdt vast aan afspraken over Randweg Abdissenbosch

De Provincie Limburg heeft besloten om de Randweg Abdissenbosch aan te wijzen als een van de infrastructurele projecten, die voorlopig niet uitgevoerd worden. Reden: er is te weinig geld om alle geplande infrastructurele projecten uit te voeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft zowel Provinciale Staten als Gedeputeerde Staten laten weten het hier niet mee eens te zijn.

De provincie heeft 31 infrastructurele projecten opnieuw tegen het licht gehouden en besloten dat alleen projecten die onomkeerbaar zijn, doorgaan. De Randweg Abdissenbosch is volgens de provincie een project dat niet in deze categorie valt. “Wij zijn andere mening toegedaan”, aldus wethouder Freed Janssen. “Vele jaren zijn wij samen met de provincie aan de slag geweest om naast de Randweg ook het Duitse deel van deze nieuwe verbinding te kunnen realiseren. Alleen op die manier kan de verkeersdrukte in de kernen van Landgraaf en Scherpenseel afnemen. Dankzij deze lobby heeft de verbinding in Duitsland hoogste prioriteit gekregen. Op basis hiervan en de afspraken die wij de afgelopen jaren met elkaar hebben gemaakt, vinden wij de realisering van de Randweg een onomkeerbaar project. Wij gaan er dan ook van uit dat wij aan onze afspraken vasthouden en de Randweg Abdissenbosch samen met de Provincie gaan realiseren.”

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.