Landgraaf Koerier

Menu

Tentoonstelling ‘NOSTALGIA’

Cursisten van de Vrije Akademie Parkstad exposeren in de Abdij Rolduc van 21 december tot en met 30 januari 2019

De cursisten die lessen volgen bij de Vrije Akademie exposeren schilderijen, beelden, grafiek, foto’s en keramiek in de kruisgangen van de Abdij Rolduc in Kerkrade. De tentoonstelling kreeg de titel ‘Nostalgia’.

‘Nostalgia’ staat voor een positief verlangen en herinneringen aan verleden. In dit verlangen naar het verleden passen ook de ambachtelijke technieken zoals edelsmeden, grafiek en keramiek waarin de deelnemers hebben gewerkt en waarvan het resultaat te zien is. Sommige werken in de expositie tonen een dromerige sfeer en verlangen naar andere tijden en oorden. De periode van de kerst en oudjaar past bij het terug blikken en met weemoed denken aan ‘andere en betere tijden’. De werken zijn te zien in de kruisgangen van de Abdij Rolduc; een prachtige plek waar kunst in alle rust en ruimte beleeft kan worden. 45 kunstenaars tonen hun werken in deze expositie en dit leidt tot een grote variëteit in stijlen, technieken en verbeelding. 

De expositie is te gratis te bezichtigen tijdens de ruime openingstijden van Abdij Rolduc van 21 december tot en met 30 januari 2019.

Meer informatie via Natalie Savelsbergh, n.savelsbergh@vazom.nl  of 045-7370302 of 06-46201011

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.