Landgraaf Koerier

Menu

Zeven Landgraafse scouts halen het Vredeslicht voor Nederland

Donderdag 13 december zal er wederom een touringcar met 50 scouts uit geheel Nederland afreizen naar Oostenrijk om daar voor Nederland het vredeslicht te gaan ophalen. Onder deze 50 scouts bevinden zich ook 7 Landgraafse scouts die meereizen. Het vredeslicht dat is ontstoken door de Oostenrijkse scout Niklas Lehner op  woensdag 28 november in Bethlehem.

In 1988 is de Oostenrijkse omroep ORF de actie Licht ins Dunkel (vredeslicht) begonnen in Linz. Nu 30 jaar later willen zij dit jubileum vieren in de stad waar het ooit begonnen is. Normaal wordt het vpredeslicht in Wenen verspreid aan scouts van over de hele wereld. Op zaterdag 15 december zal het lichtje weer verder verdeeld worden door het ORF in samenwerking met de Österreichischer Pfadfinder in de Linzer Mariendom.

Het grootste gedeelte van de zeven Landgraafse scouts die lid zijn van de Landgraafse scoutinggroepen Pius XII, Pioniers Oude Mijnstreek en St. Tarcisius zijn ook lid van de werkgroep Vredeslicht Landgraaf. Na jaren naar Utrecht gereisd te zijn om het Vredeslicht naar Landgraaf te halen vonden zij het wel eens tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging hebben ze gevonden om mee te reizen naar Linz om het Vredeslicht daar in ontvangst te nemen.

Wij wensen de zeven scouts veel succes en heel veel plezier toe tijdens deze mooie reis.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.