Landgraaf Koerier

Menu

   10.000 bezoekers 2018 Nederlands Mijnmuseum 

Op 28 december 2018 heeft het Nederlands Mijnmuseum haar 10.000ste bezoeker van 2018 verwelkomd. Dit is mede behaald dankzij de grote belangstelling van scholen en speciale evenementen. Zo zijn er een aantal filmavonden gehouden, de avond over ‘Veranderend Landschap’ in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, een lezing door Maurice Hermans tijdens de Maand van de Geschiedenis en de Open Depotdag wegens de archeologiedagen. Ook de opening van de wisseltentoonstelling ‘Van oliepitje tot petlamp’ gecreëerd met het gewonnen bedrag van de Willem Wolff Prijs en de tentoonstelling van Europese mijnlampen tijdens de Open Monumentendag trok dit jaar veel belangstellenden.

 

In 2019 staan weer diverse bijzondere evenementen gepland waarmee wij zoveel mogelijk geïnteresseerden hopen te bereiken. Zo wordt op 5 januari 2019 de tentoonstelling ‘Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool’ geopend. Houd hiervoor onze website en sociale media in de gaten.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.