Landgraaf Koerier

Menu

De Gezondheidsverklaring voor het rijbewijs

Bent u gezond genoeg om een rijbewijs te halen of uw rijbewijs te verlengen? Dit beoordeelt het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) met de Gezondheidsverklaring. Deze verklaring vervangt de ‘eigen verklaring’ en is op een aantal punten vernieuwd. Zo is de vragenlijst vereenvoudigd en u dient pas naar een keuringsarts te gaan als het CBR u daarheen doorverwijst. Dit hoeft dus niet meer vooraf. U moet de verklaring wel nog steeds zelf invullen in één van de volgende situaties:

·       wanneer u rijexamen gaat doen;

·       wanneer u een rijbewijs hebt met beperkte geldigheidsduur vanwege een medische situatie;

·       wanneer u uw vrachtauto of bus rijbewijs wilt halen of verlengen (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE);

·       wanneer uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag. Meer informatie vindt u op: www.cbr.nl/gezondheidsverklaring

 

U kunt de Gezondheidsverklaring op de volgende manieren aanschaffen:

·       online via Mijn CBR (http://mijn.cbr.nl). U kunt de verklaring online invullen en kopen. Inloggen op Mijn CBR gaat via DigiD met sms-controle en betalen gaat via iDeal.

Tip: digitaal indienen versnelt het proces.

·       online via de CBR webshop (www.cbr.nl/webshop) voor een papieren Gezondheidsverklaring. Dit kost 10 euro extra. De verklaring is zonder DigiD te bestellen en wordt binnen 5 werkdagen verstuurd. Betalen gaat via iDeal.

·       Via het Klant Contact Centrum van de gemeente Landgraaf. U dient hiervoor wel vooraf een afspraak te maken. Dat kan het snelst via onze website https://www.landgraaf.nl/dienstverlening/afspraak-maken_41996/ Tip: kies het product ‘rijbewijs, gezondheidsverklaring’, maar bellen via 14 045 mag ook.

·       via het CBR-examencentrum in Amsterdam, Arnhem, Assen, Rijswijk en Eindhoven voor een papieren Gezondheidsverklaring. Betalen is alleen mogelijk met pin.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.