Landgraaf Koerier

Menu

Grappige drielingzusjes in Theater Landgraaf

Theater Landgraaf komt in februari met cabaret van drielingzusjes Miriam en Carla Wijnen. De zusjes werden onder andere tweede op Cameretten (naast Plien en Bianca) en wonnen de Persoonlijkheidsprijs op het studentencabaretfestival in Groningen. In Theater Landgraaf spelen ze op vrijdag 8 februari hun voorstelling ‘DE AANBOUW’.

Grap voorop

De zusjes Wijnen, geboren in Grubbenvorst (Noord-Limburg)  geven met ‘DE AANBOUW’ een grappige en muzikale blik in hun wereld: ze moeten werken, opvoeden, mooi zijn en daten. Botoxmoeders op het schoolplein, oliebollen, vrijwilligers en contactclowns komen langs, en allebei moeten ze een aanbouw. Want de ene zus zit in de ‘normale’ wereld en de andere zit in de ‘zorgwereld’ van haar zoontje met een beperking. ‘Het programma is licht en vrolijk’, vertellen de zusjes Wijnen. ‘De grap staat bij ons altijd voorop, er wordt veel gelachen. Veel in het programma is waar gebeurd. Maar de dingen die ons storen of waar we kritisch over zijn, zetten we om in grappen en maffe personages. Die cabaretprijzen hebben we niet voor niets gewonnen.’ 

Diversiteit

De voorstelling is goed ontvangen, vertellen de zussen. ‘Er is waardering voor de diversiteit, de grappen, liedteksten en muziek. Maar wij zitten niet stil. We proberen onszelf steeds te verbeteren en na DE AANBOUW wacht een nieuw programma! We zijn ambitieus.’

Prijzen
De zussen verzilverden hun talent met o.a. Persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaretfestival, het winnen van de Pythische Spelen en de tweede plaats bij Cameretten.

Terug na pauze
DE AANBOUW is de eerste voorstelling van Miriam en Carla na een pauze van enkele jaren die werden ingevuld met de intensieve zorg voor Miriams zoontje. ‘Toen hij op een woongroep ging wonen was er weer tijd en ruimte om een cabaretprogramma te maken. We spelen DE AANBOUW nog dit theaterseizoen.’

DE AANBOUW vrijdag 8 februari 2019 in Theater Landgraaf www.theaterlandgraaf.nl


Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.