Landgraaf Koerier

Menu

Landgraaf Optoch in het ziekenfonds?

Het duurt nog een paar weken, voordat het carnaval is, maar de echte ‘gekken’ zijn natuurlijk al lang met de voorbereidingen bezig. Intussen zijn al bijna alle prinsen en prinsessen geproclameerd en de zittingen zorgen ervoor dat we al in de juiste ‘stimmung’ komen. Nu alleen nog maar de komende donkere en koude weken door zien te komen, en vooral hopen dat we niet te grazen worden genomen door de griep of andere ziekteverschijnselen. Daarom trekt de Langraaf Optoch dit jaar onder het motto: ‘Biste krank of haste pien, d’r Optoch is wie middisien…’

Wanneer op 5 maart de grote stoet zich weer in beweging zet van de Markt in Schaesberg naar de rotonde bij café Dierks in Nieuwenhagen, zullen we zien hoeveel spuiten en pilletjes er worden uitgedeeld. Als dat allemaal goed verloopt, wordt de Optoch binnenkort misschien wel opgenomen in de ziektekostenverzekering…

Wie mee wil doen met het grote carnavalsspektakel weet intussen dat het inschrijven alleen online kan via de website www.Landgraafoptoch.nl. De inschrijving is geopend tot 15 februari. Op de site van de Optoch is verder ook alle belangrijke informatie te vinden, zowel voor deelnemers als voor bezoekers. En wie nog even de sfeer van vorig jaar wil opsnuiven, kan daar ook eens rondkijken in de uitgebreide fotogalerij van optochtfoto’s en portretten. Misschien ziet u zichzelf nog wel terug.

Ook de kinderoptocht, die op carnavalszaterdag door de Landgraafse straten trekt, belooft weer een aardige happening te worden. De kinderen vertrekken vanaf 12.30 uur onder het motto: “Sjnei, wind of reage, nieks hult d’r Kingeroptoch teage…!”. De eerste scholen en verenigingen die zich in deze vrolijke, gekleurde stoet laten zien, hebben zich intussen al gemeld. Na afloop van de kinderoptocht is er aansluitend het gratis toegankelijke Kinger-Optochbal in de school aan de Graafstraat. Naast een DJ zullen er ook artiesten en een ballonnenclown optreden om de aanwezige kids een plezierige middag te bezorgen.  Aanmelden voor de kinderoptocht kan ook via de eerder genoemde site.

Een voordeel van dit lange carnavalsseizoen is, dat de voorpret ook veel langer duurt. Het geeft wat meer tijd voor kolderieke ideeën en de voorbereidingen. Als alles maar klaar is op 5 maart, want om 13.11 uur gaat het weer loos. De stichting Landgraaf Optoch en Omroep Landgraaf zijn er in ieder geval klaar voor, want ook dit jaar is de Optocht weer live op de lokale omroep te zien. Mocht u nu toch onverhoopt (een beetje) ziek worden, dan schrijven wij u als medicijn graag een paar uurtjes Optoch voor. Dat schijnt te helpen…

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.