Landgraaf Koerier

Menu

Theater-Estafette-Dagen 2019

Komende weekends kunt u genieten van de presentaties van de 9 jeugdtheatergroepen van Jeugdtheaterschool Landgraaf. De voorstellingen vinden uiteraard plaats in Theater Landgraaf: dè thuisbasis en inspiratie-plek van het Jeugdtheater. Wekelijks krijgen hier kinderen en jongeren toneel- én musicalles.

Dat spelplezier hoog in het vaandel staat zal tijdens de presentaties duidelijk worden.

Voor veel cursisten is het bovendien de vuurdoop; zij staan voor de allereerste keer op het podium en zullen dan ervaren dat het erg spannend (maar ook heel erg kicken is!) om voor een groot publiek te spelen.

Elke lesgroep heeft een voorstelling voorbereid van ongeveer een half uur. Vanaf 11 t/m 20 januari zijn er dagelijks in de weekeinden 3 presentaties.

De jongste groep (6 t/m 8 jaar) speelt de voorstelling ‘Wij gaan op sleuteljacht en wij vrezen geen gevaar’. Groep 2 (8 t/m 10 jaar) speelt de voorstelling ‘de strenge koning’, over een uitzonderlijk strenge koning en zijn lakeien, die het moeten ontgelden.  De voorstelling van Groep 3 vindt zogenaamd plaats in ‘het Heug Hotel’. Een hotel dat onderdak biedt aan wel erg vreemde gasten. Groep 4 speelt een ‘gezellige’ familie;  de cursisten zijn aan de slag gegaan met korte teksten. De voorstelling van Groep 5 vindt plaats in een wasserij, waarin een wasmachine centraal staat en de cursisten korte sketches hebben bedacht rondom deze wasmachine.  De Basis-Musical-Lesklas speelt een collage-voorstelling rondom het thema ‘ANGST’. De musical A-groep trakteert u op een preview van de musical ‘de strontvlieg’, die zich afspeelt in een insectenwereld. De Musical B-groep speelt de auditie-ronde voor de musical ‘Fame’. En de productiegroep Mesjogge laat u zien dat muziek een grote invloed heeft op toneelspel; de voorstelling heet dan ook ‘Muziek bepaalt’. Kortom, laat u verrassen door de creativiteit van onze cursisten, hetgeen een gevarieerd en energiek programma heeft opgeleverd.

Het programma:

vr 11 jan               groep 3                  + musical A + Mesjogge

zat 12 jan             musical B + groep 5 + Mesjogge

zon 13 jan            groep 1 en groep 2 en groep 3

Vr 18 jan               groep 2 + groep 4 + groep 5

zat 19 jan             Basis-Musical-Lesklas + Musical A + Musical B

zon 20 jan            groep 1 en Basis-Musical-Lesklas en groep 4

De entree bedraagt € 5,- per persoon. (Adviesleeftijd : vanaf 6 jaar). Voor de cursisten van Jeugdtheater Landgraaf is de entree gratis. Reserveren is gewenst: tel. 045-5310929 (ma t/m vr 10-12 uur) of email: info@theaterlandgraaf.nl

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.