Landgraaf Koerier

Menu

UITREIKING KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Burgemeester Raymond Vlecken heeft op zaterdag 19 januari om 15.30 uur een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw B.H.G.M. (Belinda) Hendriks, (48 jaar). Zij is gehuwd met dhr. Essers. De uitreiking vond plaats tijdens de huldiging voor haar 40-jarig lidmaatschap bij Gymnastiekvereniging PHDES Landgraaf (Prins Hendrik Door Eendracht Sterk) in de sportzaal de Lichtenberg, Lichtenbergerstraat 10 te Landgraaf. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Essers-Hendriks is sinds 1978 lid van GV PHDES Landgraaf. Tijdens haar actieve turnperiode raakte zij al op jonge leeftijd betrokken bij het lesgeven aan turngroepen; eerst als assistent, later (rond 1988) als zelfstandig lesgever aan een of meerdere turn- en gymnastiekgroepen. Bijzonder hierbij is dat zij ook altijd de jongensgroep bleef begeleiden.

Zij is altijd actief betrokken binnen de vereniging om de turnafdeling op een goede manier te organiseren en lessen te verzorgen. Mevrouw Essers is een volledig KNGU gediplomeerd trainster met bijzonder veel kennis van het jongens-turnen en het groepsspringen.

Maar naast het lesgeven doet zij veel meer dan de taak van de lesgevende. Zij heeft een bijzonder oog voor de kinderen aan wie ze lesgeeft. Als ze niet lekker in hun vel zitten, geeft ze hen extra aandacht. Ze verlaat de sportzaal dan ook meestal als laatste.

Zo zoekt zij ook altijd naar iets extra’s om de leden extra uitdagingen te geven. Zij volgde daar bijscholingen voor. Daarnaast gaat zij met de groepen naar wedstrijden. Dit wist zij altijd te combineren met haar kapperszaak en gezin. Wedstrijden waren soms op zaterdag en zondag en dan plande zij haar werk om de wedstrijden heen. Ook droeg zij vaak bij aan het organiseren van extra activiteiten voor de leden. Door al deze taken heeft zij heel veel leden met veel plezier aan het sporten gekregen en hen gestimuleerd te blijven bewegen.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.