Landgraaf Koerier

Menu

“3.000ste Deelnemer aan Zonnepanelenproject Parkstad.”

Op 7 februari kreeg de familie Veldman uit Heerlen als 3.000ste deelnemer aan het Zonnepanelenproject Parkstad, de felicitaties met een bloemetje en een passend presentje van Charles Claessens (wethouder Duurzaamheid & Milieu in Heerlen).

John Veldman: “Wij doen mee aan het zonnepanelenproject omdat we zo een bijdrage leveren aan het milieu maar ook omdat het ons financieel voordeel oplevert”.

De zeven Parkstadgemeenten bieden hun inwoners aan om op een eenvoudige en laagdrempelige manier te investeren in duurzame energie door het plaatsen van zonnepanelen: het Zonnepanelenproject Parkstad. De uitvoering van dit project maakt onderdeel uit van het regionale PALET-programma. PALET staat voor ‘Parkstad Limburg Energie Transitie.’ Het Zonnepanelenproject is zo succesvol, dat het in Nederland door verschillende gemeenten is en wordt overgenomen.

Charles Claessens: “Niet te mooi om waar te zijn, maar gewoon een prachtig aanbod van de gemeente aan alle huiseigenaren en MKB-ers om zonnepanelen te plaatsen. Goed voor het milieu en de eigen beurs“.

Duurzaam omdat het kan
De zeven Parkstadgemeenten hebben afgesproken dat zij in 2040 een energie neutrale regio willen zijn.

Freed Janssen (wethouder te Landgraaf en portefeuillehouder PALET van Stadsregio Parkstad): ”Om dat te bereiken, moeten we samenwerken met onze inwoners en bedrijven.  Rondom het vraagstuk van duurzaamheid is het gemakkelijk om te zeggen: Verbeter de wereld begin bij jezelf, maar in dit geval durf ik dat wel aan. Want ons zonnepanelenproject, en daar ben ik trots op,  is ook aantrekkelijk voor mensen met een smalle beurs”.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.