Landgraaf Koerier

Menu

Carnavalsmis met Marleen Rutten in Schaesberg

LAACHE DEED DICH LEËVE…!

Laache deed dich leëve. Dat is het  thema van de Dialecmès die op carnavals- zondag 3 maart  traditioneel in  Schaesberg wordt opgedragen.  Het is inmiddels alweer voor de 10ee jaar dat deze viering uitbundig, samen met talloze carnavalisten uit de hele regio wordt gehouden. Ook dit jaar verlenen weer velen hun medewerking aan de Dialecmès.  Speciale gast is dit jaar de bekende zangeres Marleen Rutten uit Hunsel. Vorig jaar werkte zij ook al mee aan de carnavalsmis. Zij was toen aangenaam verrast van de opzet, niet alleen van de viering zelf die helemaal in het Sjeeter plat wordt uitgevoerd,  maar ook van de hele entourage en de grote belangstelling. Laache deed dich leëve  is het thema van de 10e carnavalsmis. Het is geënt op haar bekende lied van ‘Lache duit dich laeve’. Tijdens de eucharistieviering zal zij niet alleen het themalied ten gehore brengen, maar ook enkele andere liedjes uit haar uitgebreid repertoire.

Deze feestelijke viering vindt plaats in de prachtig 17 eeuwse Petrus en Pauluskerk aan de Hoofdstaat in Schaesberg. De organisatie ligt als vanouds in vertrouwde handen van ’t Fèscomité Dialecmès Sjaasberg Waggelt’. Onder leiding van Pastoor Freek Jongen heeft het comité weer gezorgd voor toepasselijke teksten en liederen. De kerk zal weer prachtig maar vooral feestelijk versierd worden.

Prins Mathijs I met adjudant evenals zijn gevolg van d’r Schaesbergse Vasteloavendsverein en Jeugdprins  Jayden I maken zo een waardige start voor de drie dolle dagen. Het Schaesbergse Zangduo Kortizonen zal voorafgaand aan de viering enkele van hun liederen ten gehore brengen.  Sjpasskapel ‘Mit De Moel D’r Aa’ zal het geheel muzikaal omlijsten en de Schola Catorum Sancti Petri et Pauli zal deze speciale viering vocaal ondersteunen. D’r Prinse Road Schaesberg zal de viering als vanouds afsluiten met de sjlager ‘Vieër kome zoë ja nurges’ het lied waarmee zij in de PLK-finale stonden. Na afloop van de mis zal er in het parochiezaaltje en de naastliggende tent, onder het genot van een ‘poefel’ en een drankje nog een gezellige nazit plaatsvinden die muzikaal door onze accordeonist Martin Scheilen wordt opgeluisterd. Dus: Zondag 3 maart 11 minuten over 11 Sjeeter Dialecmès in kerk van de Hl. Petrus en Pauluskerk in Schaesberg. We maken er weer een mooie viering van.   

 Fèscomité Dialectes Sjaasberg Waggelt

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.