Landgraaf Koerier

Menu

Jayden I jeugdprins van VV de Geete

Afgelopen zondag, 24 februari, vond het jaarlijkse kindercarnaval van Vasteloavundsverein de Geete plaats in gemeenschapshuis ’t Ströatje in de Groenstraat.

Tijdens dit gebeuren, waarbij de jeugd in het middelpunt stond, werd de nieuwe jeugdprins geproclameerd. Voordat het zover was moest er afscheid worden genomen van zijn voorganger prins Mitch I (Borjans). Dat aftreden niet makkelijk is was zichtbaar en begrijpelijk. Mitch heeft zich immers een fantastische jeugdprins getoond en mag terug zien op een geweldig seizoen. Nadat hij van zijn attributen was ontdaan, ontving Mitch een geweldig 3 x alaaf als dank van zijn onderdanen.

Toen was het eindelijk zo ver! Het aftellen kon beginnen en gezeten in een gesloten draagstoel werd de nieuwe jeugdprins door leden van de Raad van Elf naar voren gedragen.

Als een duvelke uit een doosje presenteerde Jayden I (Pelzer) zich als heerser over de jeugd van het Geeteriek!

Jayden is tien jaar en zit in groep 7 van basisschool An d’r Put. In zijn vrije tijd is hij actief als voetballer bij UOW’02 en daarnaast ook lid van Jong Nederland Waubach. Carola en Maurice Pelzer zijn de trotse ouders van de jeugdprins. Het belooft een dolle boel te worden voor de jeugd in de Groenstraat met Jayden als hun prins.

Het motto van prins Jayden I luidt:
Ich dans durch ut leave mit sjpas en op de moat,
En loop veurop bij d’r vasteloavund in de Grunsjtroat!

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.