Landgraaf Koerier

Menu

Landgraaf Optoch alternatief geneesmiddel?

Het is de organisatie van de Landgraaf Optoch de laatste jaren opgevallen dat zowel de bezoekers als de deelnemers van de optocht een grote toename van vrolijkheid en levensvreugde laten zien. Daarom heeft men contact opgenoimen met wetenschappers van de Katholieke Universiteit van Lanaken (KUL). Er wordt nu overwogen om onderzoek te doen naar de helende werking van de optocht op de gemoedstoestand van mensen. Als blijkt dat hier positieve resultaten uitkomen, zou de Landgraaf Optoch zelfs als alternatief geneesmiddel aangemerkt kunnen worden…

Daarom wordt de optocht dit jaar ook gehouden onder het motto: ‘Biste krank of haste pien, d’r Optoch is wie middisien…’

 

Inmiddels zijn de laatste voorbereidingen in volle gang: de optocht is op papier al samengesteld, de organisatie heeft de laatste vergadering gehouden en de taken zijn verdeeld. Op carnavalsdinsdag zal om 13.11 uur het fluitje voor het vertrek weer klinken en dan zet de ‘geneeskrachtige’ stoet van 111 nummers zich in beweging.

Ook dit jaar zal de optocht weer live te zien zijn via Omroep Landgraaf (Ziggo kanaal 42). De camera’s staan op de Hoofdstraat ter hoogte van kantoorboekhandel Funcken. De uitzending zal ook na carnaval nog herhaald worden en later te bekijken zijn via de website van de Landgraaf Optoch en via Youtube.

Het défilé wordt dit jaar iets eerder in de optocht afgenomen: aan de Streeperstraat, meteen na de kruising met de Frans Erenslaan.

 

Natuurlijk hopen we op aangenaam optocht-weer, zowel op de zaterdag als op de dinsdag. Maar mocht het onverhoopt tegen zitten, dan biedt het motto van de Kinderoptocht wel houvast: “Sjnei, wind of reage, nieks hult d’r Kingeroptoch teage…!”.

De kinderen trekken op carnavalszaterdag vanaf 12.30 uur door de straten en brengen met hun kleurrijke stoet de Landgraafse prinsen, prinsessen en Stadsprinses Linda naar het Burgerhoes voor de traditionele sleuteloverdracht.

Vervolgens gaan de kinderen terug naar het vertrekpunt aan de Graafstraat waar in de school het gratis toegankelijke Kinger-Optochbal losbarst. Naast een DJ zullen er ook artiesten en een ballonnenclown optreden om de aanwezige kids een plezierige middag te bezorgen. 

 

De medewerkers van de stichting Landgraaf Optoch zijn er klaar voor, de deelnemers zijn (vrijwel) klaar – de 18e Landgraaf Optoch komt er aan! We zien u graag terug langs de route, of als deelnemer in de stoet.

Volg het laatste nieuws over de optocht via de website www.landgraafoptoch.nl of via Facebook. De deelnemerslijst is vanaf carnavalszondag te dowloaden via de website

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.