Landgraaf Koerier

Menu

Lezing: “de Joden in Aken tijdens de nazi-dictatuur”  door Jennifer Riemek

Samen met haar vader, de historicus Michael Kuhn, deed Jennifer onderzoek naar het lot van Joden in Aken in de periode 1933 tot 1945. Zij wilde vooral de verhalen van jonge mensen documenteren; jonge mensen die normaal gesproken nog een heel leven met alle positieve  wensen en verwachtingen vóór zich hebben. Maar door een dramatische wending in de Duitse geschiedenis veranderde hun leven drastisch. Jennifer en Michael schreven een boek onder de titel “Wir waren doch so jung”. In dat boek vormt het leven van Jakob Bergmann de rode draad. Jakob groeit op in een beschermd, burgerlijk milieu. Maar vanaf 1933 nemen de maatregelen tegen Joden rap toe. Zij worden uit het openbare leven verdrongen en de angst voor verdere zaken neemt toe. Jakob klampt zich vast aan zijn liefde voor Annie en een oude munt van zijn grootvader. Hoe het verder gaat?

Jennifer Riemek spreekt Nederlands.

Waar:           Bibliotheek Landgraaf, vestiging Burgerhoes

Adres:          Raadhuisplein 1
Datum:         vrijdag 22 maart

Tijd:             19.30 uur tot 21.30 uur
Toegang:     gratis voor leden van de bibliotheek en leden van het LGOG     
niet-leden: €5,00  

Aanmelden : www.bibliotheeklandgraaf.nl  of telefonisch: 045-5695660

Deze lezing is een samenwerkingsverband van bibliotheek Landgraaf en het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap.

De ingang is s’avonds uitsluitend te bereiken via de ingang Raadhuisplein 1

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.