Landgraaf Koerier

Menu

Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor Kerkradenaar

Kerkradenaar Remy Theunisse ontving deze week uit handen van burgemeester Jos Som een onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds voor zijn heldhaftig optreden in juni 2018.

Met gevaar voor eigen leven redde hij zijn buurvrouw. Zij werd door een hond aangevallen en ernstig verwond.

“Remy Theunisse heeft een heldendaad verricht. Zelf raakte hij hierbij ook zwaargewond. De Carnegie-onderscheiding is een eerbetoon en waardering voor Remy Theunisse”, aldus burgemeester Jos Som.

Zilveren draagmedaille

De heer Michael Reijnders van de regionale politie (wijkagent) heeft bij het bestuur van de Stichting Carnegie Heldenfonds een aanvraag ingediend voor toekenning van een onderscheiding aan de heer Remy Theunisse.
Het bestuur van de stichting heeft besloten om deze uiting van burgermoed te waarderen met een toekenning van de zilveren draagmedaille en het loffelijk getuigschrift.

Carnegie Heldenfonds

De stichting Carnegie Heldenfonds verleent onderscheidingen en beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven een ander hebben gered of een poging daartoe hebben gedaan. Ook personen die met gevaar voor eigen lijf voor andere mensen in de bres springen, kunnen onderscheiden worden.

Foto: “De heer Remy Theunisse ontvangt uit handen van burgemeester Som de zilveren eremedaille.”

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.