Landgraaf Koerier

Menu

Kunstacademie Parkstad

Tentoonstelling ‘TRY-OUT’, met werk van 20 studenten 

Expo op maandag 22 april van 13.00 tot 16.00 uur in het kunstencentrum Vrije Akademie Parkstad, Elbereveldstraat 105 in Kerkrade

De vooropleiding voor de kunstacademie is een cursus die jongeren voorbereid op een creatief beroep. Ben je beeldend ingesteld, gedreven en nieuwsgierig? Kijk je kritisch naar de wereld en zit je vol ideeën? Dan moet je eens een kijkje komen nemen op maandag 22 april in de Elberveldstraat 105 in Kerkrade bij de expositie van de vooropleiding kunstacademie.  

In deze vooropleiding leer je je ideeën ontwikkelen, te sturen en uiteraard om te zetten in beeldend werk. Dit kan zijn in de vorm van tekeningen, schilderijen, studie, experimenten, installaties, objecten en foto’s. Deze werkvormen zijn allemaal te zien in deze expositie. Je leert in de cursus kritisch kijken naar je eigen werk en dat van anderen. Tijdens deze middag kun je ook in gesprek gaan met studenten die de cursus al hebben gevolgd en krijg je inzicht in hoe hun werk tot stand is gekomen.

De vooropleiding voor de kunstacademie is een cursus van de Vrije Akademie Parkstad die jongeren voorbereidt op een opleiding in de creatieve sector. Tijdens deze cursus gaat het niet alleen om het aanleren van vele verschillende technieken, maar wordt ook een zelfstandige, onderzoekende en creatieve werkhouding ontwikkeld, die nodig is als men een creatief beroep wilt gaan uitoefenen. Daarbij  hebben de leerlingen aan het einde van cursus een uitgebreide portfolio opgebouwd. De Vooropleiding Kunstacademie heeft een samenwerkingsverband met de academie in Maastricht. De cursus is ook geschikt voor mensen die zich in een tussenjaar willen oriënteren op een creatief beroep of naar andere kunstacademies of creatieve MBO-opleidingen willen gaan.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de expositie “Try Out” te bezoeken op maandag 22 april 2019, vanaf 13.00 uur. De officiële opening zal om 13.30 uur plaatsvinden in kunstencentrum Vrije Akademie Parkstad, Elbereveldstraat 105, Kerkrade.

Wilt u meer informatie over deze tentoonstelling; kijk op onze website: www.vazom.nl of facebookpagina vooropleiding abk vazom of stuur een email naar: info@vazom.nl

Meer informatie via Natalie Savelsbergh, 06-46201011

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.