Landgraaf Koerier

Menu

Sfeerarmaturen en banners voor centrum Schaesberg

Samen met de gemeente de sfeer en uitstraling verbeteren in het winkelcentrum van Schaesberg. Dat was anderhalf jaar geleden de wens van ondernemersvereniging Schaesberg. Het idee was een uniek ontwerp van een sfeerarmatuur, een draagconstructie voor een of meerdere lichtbronnen, die aan de bestaande verlichting gemonteerd kon worden. Qua kleur en met een verwisselbare banner moest deze het hele jaar door actuele thema’s ondersteunen. Op dinsdag 28 mei werd de laatste hand gelegd aan de montage van de zeven proefmodellen aan de masten en om 22.00 uur werden de sfeerarmaturen in gebruik genomen. Op dit moment staan ze geheel in het teken van 50 jaar Pinkpop.

Na het indienen van het initiatief is een werkgroep opgericht die zich gebogen heeft over de verdere uitwerking van het plan. Deze bestond uit: de ondernemingsvereniging (bedenker van het eerste ontwerp), Firma Jeurissen (doorontwikkelaar van het ontwerp) en Relim (maker van de armaturen en banners).  De gemeente ondersteunde, in samenwerking met Ziut, de werkgroep met advies op het gebied van technische mogelijkheden en voorschriften aangaande inrichting van de openbare ruimte.

Komende tijd zal de werkgroep samen met de andere winkeliersverenigingen het initiatief verder uitrollen naar de overige centra. Het is een prachtig burgerinitiatief dat wij als gemeente toejuichen. Wethouders Marlies Dreissen en Freed Janssen waren bij de ingebruikname aanwezig en spraken hun waardering en complimenten naar de ondernemersvereniging uit.

Foto: Pascal Moors

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.