Landgraaf Koerier

Menu

Subsidie voor het afkoppelen van hemelwater

De gemeente Landgraaf doet mee aan de campagne Waterklaar, een samenwerking tussen de Parkstadgemeenten, Waterschap Limburg en Waterleidingmaatschappij Limburg (WML). Op donderdag 22 mei ging de campagne van start. De campagne trapt af met een aantrekkelijk aanbod aan woningeigenaren: als u de regenpijp afkoppelt van het riool en regenwater daar houdt waar het valt, kunt u daarvoor subsidie krijgen.

Regenpijp? De zaag erin!

Om in aanmerking te komen voor subsidie geldt een aantal voorwaarden. Het gaat om private, bestaande woningen (geen nieuwbouw) die nog aangesloten zijn op een regenwaterriool, waarvan de eigenaren maatregelen treffen om het water op eigen terrein vast te houden. Voor de verschillende maatregelen die u treft kan de bijdrage oplopen tot 10 euro per m2 (met een maximum van 25.000 euro).

Via de website www.waterklaar.nl/parkstad en onze gemeentelijke website (product: regenwaterafkoppeling, subsidie) kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Aanmelding loopt via Royal HaskoningDHV dat voor alle Parkstad-gemeenten de aanmeldingen verzorgt. Er komt een adviseur bij u langs die samen met de u de mogelijkheden bekijkt, u adviseert en helpt met het invullen van de aanvraag voor subsidie.

Vierjarige campagne Waterklaar

Extreme regenbuien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. Door de klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met hevige neerslag. Dit zorgt voor steeds meer overlast zoals riooloverstromingen, beken die het water niet kunnen verwerken en ondergelopen straten.  Schoon regenwater wordt vervuild en belast onnodig de waterzuivering. Om deze problemen het hoofd te kunnen bieden, moeten we nu ingrijpen. Op de website www.waterklaar.nl/parkstad staan veel tips hoe om te gaan met de vaker voorkomende hevige neerslag. Behalve tips om wateroverlast te beperken, vindt u er ook heel veel informatie over onderwerpen als droogte, hittestress en waterkwaliteit. De komende vier jaar spelen deze thema’s de hoofdrol in de campagne Waterklaar. Hulp van inwoners, bedrijven en instellingen is dringend nodig. We zijn samen verantwoordelijk om het waterprobleem te beperken. Daarom zetten gemeenten, Waterschap Limburg en Waterleidingmaatschappij Limburg nu aan tot actie: samen WATERKLAAR!

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.