Landgraaf Koerier

Menu

OBS de Maaskei wint Het Groene Net-Werk(t)

Sittard-Geleen/ Kerkrade, 29 mei 2019 – Groep 6 van openbare basisschool De Maaskei uit Stein is vanochtend tijdens de les verrast: zij zijn winnaar van de tweede editie van het schoolprogramma “Het Groene Net-Werk(t), duurzaamheidsproject voor basisscholen in de Westelijke Mijnstreek.“ Leerlingen van basisscholen in deze regio hebben de afgelopen maanden kennis gemaakt met verschillende aspecten van duurzaamheid in de eigen leefomgeving. Op basis van de resultaten heeft de jury basisschool De Maaskei uit Stein uitgeroepen tot winnaar van schooljaar 2018/2019. Uit handen van Paul Verjans, adviesgroeplid STEM II, heeft de school een cheque van € 200 mogen ontvangen.

Sinds februari van dit jaar zijn maar liefst 27 groepen van 20 basisscholen aan de slag gegaan met duurzaamheid in de eigen omgeving. Het programma wordt, in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen en Het Groene Net, gecoördineerd door Stem II en uitgevoerd door Continium en het CNME. Gedurende het programma maken de leerlingen kennis met de vele aspecten van duurzaamheid, met bestaande duurzame initiatieven in de Westelijke Mijnstreek en bedenken ze zelf een duurzame oplossing voor hun school of omgeving.

Een jury heeft de resultaten van de groepen bestudeerd en na rijp beraad is De Maaskei Stein tot winnaar uitgeroepen.

De basisscholen gaan ook het komend schooljaar weer aan de slag met het programma. Scholen uit de Westelijke Mijnstreek die nog niet deelnemen, maar wel interesse hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met STEM II via info@stem-2-limburg.nl

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.