Landgraaf Koerier

Menu

Sjo Smeets nieuwe voorzitter bestuur Voedselbank Limburg-Zuid

Sjo Smeets is de nieuwe voorzitter van de Voedselbank Limburg-Zuid. Hij is afgestudeerd in de politicologie met name bestuurskunde en overheidsfinanciën en geboren in de gemeente Landgraaf (Ubach over Worms). Hij was onder andere Statenlid in de Provincie Noord-Brabant en is werkzaam als projectmanager/programmamanager.

 

“Sjo Smeets: in de afgelopen maanden heb ik uitgebreid kennis kunnen maken met vrijwilligers, bestuursleden en de initiatiefnemers van de Voedselbank Limburg-Zuid. Mijn motivatie om als voorzitter te fungeren is vooral om mensen die om een of andere reden het niet breed hebben niet in de kou te laten staan. De Voedselbanken zijn helaas noodzakelijk om die mensen (tijdelijk) te helpen. Daarnaast heb ik ook gemerkt dat de Voedselbank voor vrijwilligers vaak een springplank vormt om weer werk te vinden. Dus we leveren ook een bijdrage aan de re-integratie in het arbeidsproces en dat is top”. Initiatiefnemers van de Voedselbank Hannie Verweij en Harry Verweij: “We zijn blij met Sjo Smeets als nieuwe voorzitter. We hebben openhartige gesprekken gevoerd over het reilen en zeilen van de Voedselbank en gaan uit van een langdurige samenwerking”.

 

De Voedselbank Limburg-Zuid is actief voor 900 huishoudens in Zuid-Limburg van Vaals tot Sittard en verzorgt daarnaast de distributie voor totaal ruim 1900 huishoudens in heel Limburg vanuit het distributiecentrum aan de Marconistraat in Landgraaf. Ruim 130 vrijwilligers zijn werkzaam voor de Voedselbank in Landgraaf. Zie voor verdere info: www.voedselbanklimburg-zuid.nl  

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.