Landgraaf Koerier

Menu

Xavier Kuipers nieuwe dirigent van harmonie St. Michaël

Begin dit jaar heeft Ronald Slijpen aangegeven na ruim 7 jaar te stoppen als dirigent van harmonie St. Michaël. Na een uitvoerige selectie procedure is Xavier Kuipers per 24 mei aangesteld als nieuwe dirigent.

Als bestuur en als vereniging zijn wij zeer trots om deze enthousiaste, positieve jonge dirigent voor het korps te hebben staan, en wensen hem heel veel succes.

 

Xavier, afkomstig uit Maastricht en zoon van de bekende dirigent Jos Kuipers, kreeg al vroeg een passie voor muziek.

Van zijn negende tot zijn zestiende speelde hij hobo bij de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Daarna heeft hij het hout achter zich gelaten en is een koper instrument gaan spelen, de bastuba. In 2018 studeerde hij af in het hoofdvak Tuba aan het conservatorium te Maastricht. Hij studeert op het moment Master of Music en is daarnaast ook in opleiding bij Jos Zegers als dirigent.

Xavier heeft bij verschillende ensembles en orkesten gespeeld, zoals European Youth Brassband, Brassband Limburg, Metropole Orkest Academy en Dutch Symphonic Brass, waar hij de nodige ervaring en repertoire kennis opgedaan heeft. Naast zijn werkzaamheden als tubaist en dirigent is hij werkzaam als docent klein en groot koper en saxofoon. Hij geeft geregeld les op basisscholen, begeleidt blazersklassen en geeft verschillende workshops.

Vanaf 2012 is Xavier begonnen met het dirigeren, met name jeugdverenigingen of als gastdirigent, bij onder andere harmonie L’Union Born, St. Willibrordus in Casteren en harmonie St. Joseph Berg aan de Maas.

Aanstaande vrijdag 14 juni zal tijdens de repetitie van de harmonie ons vertrekkend dirigent Ronald Slijpen nog één keer in het zonnetje gezet worden. Om 19.30 uur zal hij nog een laatste keer het korps dirigeren, om daarna het stokje over te dragen aan onze nieuwe dirigent Xavier Kuipers.

Xavier zal zich dan voorstellen, en iedereen in de gelegenheid stellen om hem beter te leren kennen.

Bent u ook benieuwd? Kom dan even langs om kennis te maken in wijkcentrum “An de Koel”, Pijler 13 in Landgraaf. Dit is tevens een mooie gelegenheid om te zien hoe het wijkcentrum de afgelopen periode gerenoveerd is.

Na de pauze zal de harmonie haar reguliere repetitie voortzetten.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.