Landgraaf Koerier

Menu

CITAVERDE College Heerlen behaalt zilveren certificaat Eco-schools

Leerlingen hebben zich ingezet om de school duurzamer te maken

Leerlingen van CITAVERDE College Heerlen hebben acties ondernomen om de school milieuvriendelijker, duurzamer en gezonder te maken. Na het behalen van het zilveren certificaat, gaan de leerlingen ervoor om de felbegeerde ‘groene vlag’ te behalen.

Eco-Schools is een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd doen hier ruim 51.000 scholen aan mee, in 67 landen. Eco-Schools is gebaseerd op het principe ‘student-led change’, waarbij leerlingen hun leer- en leefomgeving onderzoeken en werken aan acties om deze te verduurzamen.

Het zilveren certificaat is behaald door de school milieuvriendelijker, duurzamer en gezonder te maken. Dit hebben leerlingen onder andere bereikt door regelmatig zwerfafval op te ruimen in en rond de school, het energiegebruik van de school te monitoren en afval gescheiden in te zamelen in de gehele school. Zij gaan nu keihard aan de slag om nog meer zaken te verbeteren in en rond de school, om zodoende uiteindelijk de ‘groen vlag’ te behalen; de hoogste waardering binnen het Eco-Schools programma.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.