Landgraaf Koerier

Menu

Laatste (bijzondere) muzikale loodjes Landgraafs Mannenkoor St. Joseph voor de zomervakantie

Vanaf 12 juli a.s. begint voor het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph de welverdiende zomervakantie. Maar voordat het zover is, staan nog twee uitvoeringen op het programma. Op zondag 7 juli a.s. luistert het koor de hl. Mis op in de kerk van Waubach en wel om 10:30 uur. Deze mis wordt verzorgd door bisschop Harrie Smeets samen met deken Ed Smeets. In het kader van de landelijke TV Missen voor Limburg wordt deze mis rechtstreeks uitgezonden door de KRO op Nederland (NPO) 2. Het aantal mensen dat deze Mis doorgaans op t.v. volgt, wordt geschat op een kleine 100.000 (in Nederland en België).

Het LMK krijgt door deze Mis muzikaal op te luisteren een kans om zich aan een zeer omvangrijk publiek te presenteren en te promoten.

Op donderdag 11 juli a.s. staat een bijzonder concert op het programma met een voor iedere zangliefhebber aantrekkelijk en gevarieerd programa. Aanleiding voor dit concert is het feit dat enkele maanden geleden door het LMK een projectkoor in het leven werd geroepen onder de naam “Do you remember”. De bedoeling van dit (eenmalig) projectkoor is om (jonge) mannen warm te krijgen voor de koorzang om ze uiteindelijk in te laten stromen binnen het grote koor. Het projectkoor (21 mannen) heeft gedurende een tiental repetities stevig gerepeteerd onder leiding van dirigent Jules Luesink. Op 11 juli gaat het projectkoor zich presenteren aan het grote publiek. Het concert begint om 19:15 uur en zal eindigen omstreeks 20:30 uur. Daarna is er de traditionele nazit (immers de laatste activiteit voor de zomervakantie) voor de zangers en alle andere bezoekers. Het concert wordt gegeven in de grote zaal van het MFC An d’r Put, Past. Scheepersstraat 3 te Waubach en is voor iedereen gratis toegankelijk.

 Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.