Landgraaf Koerier

Menu

Toename eikenprocessierups

In onze gemeente ondervinden wij meer last van de eikenprocessierups dan in de voorgaande jaren. Daarbij wordt de eikenprocessierups op meer plekken geconstateerd.

Toename van meldingen

Vanwege de zachte winter hebben de rupsen zich landelijk snel kunnen ontwikkelen. Door de rupsen is de kans verhoogd op gezondheidsklachten en irritaties bij mens en dier. De gezondheidsklachten ontstaan door de brandharen van de rups. Door de toename van het aantal meldingen hebben de bestrijders het extra druk waardoor de wachttijd oploopt.

Bestrijding

De bestrijders doen zoveel mogelijk om de rupsen op gemeentelijke grond te bestrijden. Kwetsbare plekken zoals speelplekken voor kinderen of drukke fietspaden krijgen prioriteit. Via www.landgraaf.nl kunt u melding maken van de eikenprocessierups. Voor algemene vragen over de eikenprocessierups en meer informatie kunt u kijken op de website van GGD Zuid-Limburg, www.ggdzl.nl / burgers/ milieu en gezondheid / eikenprocessierups.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.