Landgraaf Koerier

Menu

Cultura Nova 2019 opent met eigentijdse voorstelling ‘Romeo & Julia’

Vrijdag 23 augustus om 21.30 wordt het 29e festival Cultura Nova groots geopend met het openluchtspektakel ‘Romeo & Julia’ op het Burgemeester van Grunsvenplein. Aan Toneelgroep Maastricht is dit keer de eer om Cultura Nova 2019 te openen en dat doen zij samen met met Groupe F (FR), Aérosculpture (FR) en Progression Freerunning (NL). Ze presenteren een verfrissende urban interpretatie van Shakespeares ‘Romeo & Julia’. Hieraan voorafgaand verricht minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, de openingshandeling.

‘Romeo & Julia’: een grootschalige openluchtvoorstelling

‘Romeo & Julia’ schetst het bekende, tijdloze verhaal van Shakespeare over jonge liefde en de tragische consequenties van onverdraagzaamheid, onbegrip en misverstand. Uniek is de koppeling die Cultura Nova voor deze spectaculaire opening tot stand heeft gebracht tussen de Maastrichtenaren en drie andere gezelschappen: de pyrotechnici van Groupe F (FR), spektakelgroep Aérosculpture (FR) en het parkourteam Progression Freerunning (NL). Gezelschappen met veel ervaring en expertise in het presenteren van grootschalige openluchtvoorstellingen. Deze samenwerking uitmonden in een sterk beeldend een eigentijdse ‘Romeo & Julia’, met veel muziek en grote theatrale gebaren. Er is plek voor 20.000 bezoekers.

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september. Informatie en tickets: www.culturanova.nl.

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.