Landgraaf Koerier

Menu

Bevrijdingsconcert 

In september is het 75 jaar geleden dat de kernen, die de huidige gemeente Landgraaf vormen, werden bevrijd. Ter gelegenheid hiervan geeft het Landgraafs Symfonie Orkest (LASO) onder leiding van dirigent Paul Theunissen op 27 oktober  van 14.00 tot 15.30 uur een Bevrijdingsconcert  in het Burgerhoes van Landgraaf.

Het concert is speciaal voor mensen die de oorlog hebben meegemaakt. En omdat er nog steeds oorlogen woeden en dit voor een grote stroom vluchtelingen zorgt en heeft gezorgd, denken we ook aan hen.

De gratis kaartjes die het LASO voor 25 mensen van 75 jaar of ouder en aan 25 vluchtelingen met een verblijfstatus aanbood, zijn inmiddels allemaal op.

Het Bevrijdingsconcert is uiteraard voor mensen van alle leeftijden en van alle culturen en gezindten. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis entree als zij begeleid worden door een volwassene.

De muziek die het LASO speelt is gedeeltelijk geënt op de muziek in en rondom de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Soliste Danique Paffen zal het beroemde lied van Vera Lynn “W’ll meet again” zingen . Danique is 19 jaar. Zij heeft zangles op de muziekschool van Kerkrade. Haar ambities zijn het zingen van lichte pop tot klassieke aria’s. Ze droomt er van om klassieke zang te studeren aan het conservatorium van Maastricht.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Paul Theunissen.

Dit concert is (mede) tot stand gekomen dankzij een subsidie van de Gemeente Landgraaf.

Meer informatie op https://lasolandgraaf.nl/?page_id=2985

Entree: € 10,-

Kinderen tot 12 jaar gratis mits onder begeleiding van een volwassene.

Zaal open: 13.45 uur

Kaartjes zijn te reserveren via dwapeeters@home.nl en te koop aan de dagkassa.

Het gebouw is  goed toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

 

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.