Landgraaf Koerier

Menu

Bewonersbrieven bij pandsluiting

Er is iets in de straat gebeurd. De politie is in een pand geweest en heeft daar een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Er zijn personen aangehouden en na een uur lijkt alles voorbij. Een tijd later verschijnt er een sluitingsbevel op het pand en moet dit pand een tijd dicht. Maar, wat is er nu gebeurd?

‘Nadat de politie personen heeft aangehouden en strafbare goederen in beslag heeft genomen, begint het werk voor ons pas,’ legt verantwoordelijk portefeuillehouder burgemeester Raymond Vlecken uit. ‘Op basis van het onderzoek van de politie kan een burgemeester overgaan tot de sluiting van een pand. Dat ziet u aan het sluitingsbevel dat op het gesloten pand wordt aangebracht. Het is begrijpelijk dat dit vragen oproept bij de omwonenden. Ik vind het belangrijk dat bewoners duidelijk en goed worden geïnformeerd over wat er bij hen in de buurt speelt. Daarom geven wij sinds kort aan omwonenden een brief. Daarnaast gebruiken wij een duidelijker en groter plakkaat om aan te geven wat er gebeurd is.’

 

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.