Landgraaf Koerier

Menu

Eén tegen Eenzaamheid

De gemeente Landgraaf gaat de strijd aan met eenzaamheid. In de ‘Week tegen Eenzaamheid’  van 1 tot en met  8 oktober vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Meer dan 15.000 inwoners van de gemeente Landgraaf voelen zich eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. En hoewel er in Landgraaf wekelijks veel sociale activiteiten op de agenda staan, blijkt dit in de praktijk niet altijd de juiste oplossing te zijn voor iemand die zich eenzaam voelt.

De gevolgen van eenzaamheid zijn groot. Eenzaamheid maakt ongelukkig, geeft een gevoel van leegte en kan zelfs leiden tot depressie. Eenzaamheid is tevens vaak een oorzaak van ongezond gedrag. Denk aan weinig bewegen, ongezond eten en het gebruik van verslavende middelen. Iemand die eenzaam is, kan dan in een situatie geraken waar hij moeilijk uit kan komen. Herkent u zich hierin of voelt u zich vaker eenzaam, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 14 045.

Begin 2019 is onze gemeente een samenwerkingsverband aangegaan met diverse partijen en personen om een plan van aanpak tegen eenzaamheid te maken. In verschillende bijeenkomsten zijn we het gesprek aangegaan met vragen als; ‘Wat kun jij doen? Wat kunnen we samendoen? En hoe gaan we dit morgen oppakken?’ Zo geven we, naast de activiteiten die al georganiseerd worden, invulling aan de Landgraafse aanpak tegen eenzaamheid.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.