Landgraaf Koerier

Menu

Mijn naam is Bianca Zweiphennig-Janssen

Ik ben sinds mijn 4e jaar opgegroeid in Schaesberg. Ons huis stond op de oude gemeentegrens en officieel kwam ik eigenlijk uit Nieuwenhagen. Toen er nog geen Landgraaf bestond, was dat nogal verwarrend.

Ik woon al heel wat jaren in andere kernen van Landgraaf. Ubach over Worms, Nieuwenhagerheide en Nieuwenhagen. Volgens het kadaster staat ons huidige huis in het oude Schaesberg. Al met al, laten we het er op houden dat ik een echte “Landgraafse vrouw” ben.

Ik ben 46 jaar oud, getrouwd met Patrick en moeder van 3 zonen Mart, Niek en Raf.

Inmiddels zijn twee van mijn kinderen uit huis. Ik ben dol op mijn gezin en vind het heerlijk als de jongens thuis zijn.

Ik heb gestudeerd aan de PABO te Heerlen. Ik werk sinds kort weer als leerkracht in het basisonderwijs. Dat heb ik toen ik jonger was, ook gedaan. Ik heb de afgelopen 12 jaar echter in de gehandicaptenzorg gewerkt bij Op de Bies en Pergamijn. Nu sta ik weer voor de klas en dat bevalt me erg goed!

Ik ben een echt verenigingsmens. Als jong meisje werd ik lid van de Schaesbergse Rakkertjes en later van het meisjeskoor Les Fleurs Chantantes, ook uit Schaesberg. Van daaruit ben ik overgestapt naar Koor Voice of Youth , nu koor Voyage. Daarvan ben ik bijna 30 jaar lid en bestuurslid geweest. Daarnaast was ik enkele jaren lid van toneelgroep AMBRAS. Mijn hobby’s, zingen dus, toneelspelen, teksten en gedichten schrijven, lezen en naar de sauna gaan.

Tijdens het carnavalsseizoen zong ik bij de carnavalsgroep Veuel Onnuezele Yoeks, die voortkwam uit koor VOY en later bij Fiedeloer. Met hen heb ik ook menig Landgraafse optocht meegelopen en meegedaan aan het LCMK, waarvoor we de liedjes bijna altijd zelf schreven. In die tijd vond ik de UNSkes al altijd een van de leukste carnavalsgroepen.

Jarenlang heb ik geroepen dat ik daar wel lid van wilde zijn. Telkens kreeg ik te horen dat de UNSkes “vol” zaten en er een ledenstop was. Ik weet het nog goed… Vorig jaar na de optocht riep Diny, voorzitster van de UNSkes, mij in de Harmoniezaal bij zich. Na de carnaval zou ze contact met me opnemen. Dat gebeurde en er was “plaats” om lid te worden. Ik meldde me natuurlijk meteen aan als aspirant lid bij de UNSkes. Niet lang daarna werd ik gevraagd, om dit jaar ook PONK te worden. Daar hoefde ik me echt niet lang over te bedenken!

Mijn motto:

Je weet nooit wat je gegeven wordt in het leven, dus “geneet van ut laeve”. Zoe lang en zoe goot wie ut kan! Koester dieng momenten, mit luuj die se leef has!

Dat doe ik graag, mooie momenten verzamelen.

Inmiddels heb ik al een aantal activiteiten samen met de UNSkes meegemaakt. En gezellig was het! Ik ben er van overtuigd dat ik samen met de UNSkes een super seizoen tegemoet ga.

De kaartverkoop voor de damensitzung op zondag 2 februari is inmiddels van start gegaan. Kaartjes zijn telefonisch te bestellen bij Heidi Arets (045-5318753)

 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.