Landgraaf Koerier

Menu

Bouw duurzaam en volledig energieneutraal zwembad van start

Na een lange periode van voorbereidingen is het zover: de bouw van het nieuwe doelgroepenbad aan de Emmastraat in Landgraaf is gestart. Het zwembad is een van de duurzaamste en volledig energieneutrale zwembaden van Nederland.

Het nieuwe zwembad is geheel losgekoppeld van gas. Om energieverlies tot een minimum te beperken wordt gebruik gemaakt van zogenaamde ‘slimme technieken’. Zo wordt bijvoorbeeld het water in het bad gebruikt als energieopslag en halen we de warmteterugwinning uit het spoelwater. Het zwembadwater wordt schoongehouden via elektrolyse in plaats van chloor. Dit alles en de combinatie van zonnepanelen met warmtepompen maken het zwembad tot één van de duurzaamste en energiezuinigste zwembaden van het land.

‘En hier zijn we trots op!’, aldus wethouder Freed Janssen. ‘Het nieuwe zwembad krijgt een bad van 25 x 10 meter, 2 meter diep, met een beweegbare bodem. Uit onderzoek blijkt dat we dit in Parkstad aan zwemwater nodig hebben. Het is mooi dat wij in Landgraaf in die behoefte kunnen voorzien.’

Het nieuwe zwembad komt op de plek van sporthal In de Bende. In het eerste kwartaal van 2021 moet het nieuwe zwembad klaar zijn voor gebruik. Daarna wordt het ‘oude’ zwembad In de bende gesloopt. Op die plek komen daarna parkeerplaatsen.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.