Landgraaf Koerier

Menu

Jubileumtaart voor zieke leidster van JongNL Waubach

Zondagmorgen 9 februari stonden Kim Sijben, Sander Keizer en Leon Hoenen van JongNL Limburg bij de 9 jarige Suus Eleveld uit Abdissenbosch voor de deur.  Suus mocht een taart versieren waarmee ze een uurtje later haar leidster Annita Geuskens een emotioneel moment bezorgde.

Dit jaar bestaat JongNL 75 jaar. Elke maand versiert een kind een taart voor iemand die belangrijk is of was voor JongNL. Suus schreef een brief en werd uitgekozen voor de maand februari.

Suus is net 9 jaar en zit in groep 5 van basisschool de Wegwijzer. Suus houdt van grapjes maken. Zo plakte ze vorige week nog plakband onder de computermuis van de Juf. Dat was lachen toen de Juf wilde computeren en dat maar niet lukte. Op vrijdag gaat Suus naar Jong Nederland Waubach. Dat is in het Patronaat midden in het dorp, naast de kerk. Daar ontmoet Suus 24 andere groepsgenoten en 5 enthousiaste leidsters. Ze noemen zich de ‘vrijdagvroeg groep’. ‘De leiding bedenkt altijd hele leuke spelletjes. Samen hebben we veel plezier. Het is altijd heel gezellig, ik word er altijd blij van.’, vertelt Suus.

In december kregen alle kinderen in Limburg, die lid zijn van JongNL, een brief. Ze werden uitgenodigd iemand voor te dragen voor een jubileumtaart. ‘Suus kwam met die brief thuis. We hebben er samen over gepraat en al heel snel ontstond het idee om voor Annita een taart te maken. We hebben toen direct een brief gestuurd’, aldus Monique Dautzenberg, de moeder van Suus.

‘Annita is heel erg ziek. Als ik die ziekte zou hebben zou ik de hele dag in bed liggen. Dat doet zij niet, zij is juist heel sportief en is elke week op Jong Nederland. Dat vind ik heel knap. Je kunt niet aan haar zien dat ze de ziekte heeft. Daarom vind ik dat Annita iets lekkers verdient’, vertelt Suus.

Annita is al 40 jaar betrokken bij JongNL. Ze is een bezige bij die wekelijks de groep van Suus begeleidt, secretaris van de club is en lid van de materialengroep. Dat zijn mannen en dames die wekelijks zorgen voor het onderhoud van het Patronaat, spel- en kampmateriaal.

En zo ging Suus, afgelopen zondagmorgen, enthousiast aan de slag met het versieren van de taart voor Annita. Honderduit vertelde ze over het leven van een negenjarige, over haar vriendjes, over de groep bij Jong Nederland, de grapjes die ze uithalen en de spelletjes die ze spelen. Na een uurtje werken vertrok het gezelschap naar het huis van Annita waar zich buiten door de nodige familieleden en leiding van Jong Nederland werden opgevangen. Annita was overdonderd en emotioneel. Suus werd er stil en een beetje verlegen van. Iedereen genoot van de taart en bleef nog een tijdje gezellig bij elkaar. Het schilderen van de carnavalswagen werd, vanwege de storm, uitgesteld waardoor er ineens tijd over was.

Met het aanbieden van een cadeautje en een herinneringscertificaat werd deze geslaagde taartenactie afgesloten. Volgende maand versiert er weer een kind een taart en verrast daar iemand mee.

JongNL Limburg is de koepel van 40 plaatselijke afdelingen. 4500 kinderen en 1700 vrijwilligers zijn lid. In Noord-Limburg zijn afdelingen in Bergen, Siebengewald, Gennep en Venray.

 

 

 

 

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.